Tarif

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi

İçinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba tarifi: Terbiyeli köfteli çorba tarifi nasıl yapılır? Çorba terbiyesi nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
Paylaş
  • 132B
  • 69
  • Kaydet

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 litre su
400 g az yağlı kıyma
80 g ince bulgur
1 adet yumurtanın beyazı
480 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet yumurta sarısı
30 g un
100 ml sıvı yağ
2 diş sarımsak
10 g kuru nane
5 g pul biber
tuz&karabiber

Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su konur, kaynamaya bırakılır.
  • Kıyma, ince bulgur, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiber iyice yoğurulup misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler, yapışmaması için un serpilmiş tepsiye konur.
  • Kaynayan suya biraz tuz eklenir ve köfteler, yaklaşık 15-20 dakika kaynayan suda pişirilir.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve un ayrı bir kapta pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Pişen köftelerin suyundan azar azar yoğurtlu karışıma eklenerek bu karışım, sürekli karıştırılır.
  • Yoğurtlu karışım, kaynayan çorbaya eklenip hızlıca karıştırılır.
  • Terbiyesi verilmiş çorbanın kaynama sınırına gelmesi beklenirken bir tavada sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsaklar kızdırılır. İçine nane ve pul biber eklenip çorbaya ilave edilir, ocak kapatılır ve sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.7
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sütlü Çorba Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
59B Görüntüleme
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası Tarifi
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.