- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
Tarif
Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana çorbasına farklı bir yorum! Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kestane ile hazırlayabileceğiniz enfes kestaneli tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında tarhana çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir? Şık sunumuyla ağızlara layık ve enfes lezzete sahip kestaneli tarhana çorbası yapılışı ve malzemeleri...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 9B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80-90 g toz tarhana
30 g domates salçası
1 litre soğuk su
haşlanmış ve kabuğu soyulmuş kestane
Servis Önerisi:
kızarmış ekmek
Nasıl Yapılır?
- 1Tarhanayı bir kasenin içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırın.
- 2Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin, içine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Ardından tarhanayı ve suyu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Topaklanma olmaması için çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmaya özen gösterin.
- 4Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin.
- 5Tuz ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın. Baharat seçimini damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
- 6Servis Önerisi: Güzel bir servis tabağına aldığınız tarhana çorbasının üzerine, haşlanmış ve kabuğu soyulmuş kestane parçaları yerleştirin. Tercihen çorbanın üzerine bir yemek kaşığı labne koyabilir, kızarmış ekmek eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Çorbanızın kıvamı koyu ise azar azar sıcak su ilavesi yaparak açabilirsiniz.
*Çorbanızı kırmızı toz biber ve kuru nane ile ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
*Çorbanızı tavuk suyu veya et suyu ile yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?