Kısık Ateş
Tarif

Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbasına farklı bir yorum! Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kestane ile hazırlayabileceğiniz enfes kestaneli tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında tarhana çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir? Şık sunumuyla ağızlara layık ve enfes lezzete sahip kestaneli tarhana çorbası yapılışı ve malzemeleri...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 9B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80-90 g toz tarhana
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g domates salçası
1 litre soğuk su
haşlanmış ve kabuğu soyulmuş kestane
Servis Önerisi:
Pınar Labne
Pınar
kızarmış ekmek

Nasıl Yapılır?

  • Tarhanayı bir kasenin içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırın.
  • Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin, içine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından tarhanayı ve suyu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Topaklanma olmaması için çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin.
  • Tuz ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın. Baharat seçimini damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
  • Servis Önerisi: Güzel bir servis tabağına aldığınız tarhana çorbasının üzerine, haşlanmış ve kabuğu soyulmuş kestane parçaları yerleştirin. Tercihen çorbanın üzerine bir yemek kaşığı labne koyabilir, kızarmış ekmek eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Çorbanızın kıvamı koyu ise azar azar sıcak su ilavesi yaparak açabilirsiniz.
*Çorbanızı kırmızı toz biber ve kuru nane ile ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
*Çorbanızı tavuk suyu veya et suyu ile yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Sütlü Domates Çorbası Tarifi
43B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Badem Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Borş Çorbası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Serra Dinsel
· 18.03.2023

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor ramazan için güzel bi tarif daha 😊

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 19.03.2023

Kesinlikle öyle. Şimdiden ellerinize sağlık 🤩🙏