- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Badem Çorbası Tarifi
Tarif
Badem Çorbası Tarifi
Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkan Badem Çorbası tarifinde, süt, et suyu, toz badem, un ve rendelenmiş muskat cevizi bulunuyor. Biz de buradan yola çıkarak enfes bir çorba elde ettik. Sütlü Badem Çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 34B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g un
55 g zeytinyağı
70 g toz badem
360 ml içme suyu
150 ml et suyu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
1 tutam muskat rendesi
1 adet kereviz yaprağı
Nasıl Yapılır?
- 1Un ve zeytinyağını bir tencerede birkaç dakika kavurup toz bademi ilave edin.
- 2Beraberce karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
- 3Biraz koyulaşmaya başlayınca sürekli çırparak içme suyu ve et suyunu ilave edin.
- 4Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- 5Daha sonra tuz, karabiber ve muskat rendesiyle lezzetlendirin.
- 6Son olarak kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.