Kısık Ateş
Tarif

Sicilya Usulü Barbun Tarifi

Sicilya usulü barbun nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze barbun
25 g soğan
5 g sarımsak
10 ml zeytinyağı
100 g domates
50 ml balık suyu
10 g kapari
50 g çekirdeksiz siyah zeytin
3 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Balıklar temizlenir ve filetosu çıkartılır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır zeytinyağı ile sotelenir.
  • Domateslerin kabuğu soyulur, konkase doğranır bir tavaya eklenir.
  • Fileto barbunlar tavaya eklenir ve balık suyu eklenerek orta kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • 4 dk sonra balıklar bir spatula yardımı ile çevrilir, kapari ve siyah zeytin eklenir.
  • Tabağa aldıktan sonra şifoned (ince uzunlamasına kıyılmış/chiffonade) keşilmiş fesleğen eklenip servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
52B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Somon Gravlax Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.