- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Somon Gravlax Tarifi
Tarif
Somon Gravlax Tarifi
Somonu birde böyle deneyin, enfes somon gravlax tarifi.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tuzda pişirme
Paylaş
- 21B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g somon fileto
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
200 g deniz tuzu
1 adet taze soğan kökü
1 adet mini poğaça
10 g akdeniz yeşilliği
7 g hardal
Nasıl Yapılır?
- 1Dereotu ve maydanozu çok ince bir şekilde doğrayıp deniz tuzunu ekleyin.
- 2Somonu bir tepsiye yatırın, üzerine karışımı sürün ve bir gün boyunca dolapta bekletin.
- 3Servis yaparken ince ve orantılı bir şekilde keserek tabağa dizin.
- 4Mini poğaçanın içine hardal sürüp, yeşillikleri koyarak üzerini kapatın ve somonun yanına ilave edin.
- 5Taze soğan kökünü yağda kızartıp, yanına dekor olarak ilave edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.