- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Semizotu Yemeği Tarifi
Tarif
Semizotu Yemeği Tarifi
Yaz aylarının en güzel yemeklerinden bir tanesini sizler için hazırladım. Yoğurtlu semizotu yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 103B
- 106
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Semizotunun topraklı kök kısmını ve kalın saplarını ayıklayın.
- 2İnce saplarıyla birlikte 2-3 cm boyunda elinizle kırın.
- 3Soğanları ince ince doğrayın ve biraz tuz ilavesiyle tereyağında rengi dönene kadar kavurun.
- 4Domatesleri soyup küp küp doğrayın, kavurduğunuz soğanların üzerine ilave edin.
- 5Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin.
- 6Semizotunu toprağından arıtana kadar 2-3 kere iyice yıkayın. Sudan çıkarıp domatesin üzerine koyun.
- 7Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Arzunuza göre tuz atın.
- 8Bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte hiç su koymadan pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- 9Sıcak ve tercihen yoğurtla servis yapın.
Püf Noktası
*Semizotu yaz aylarında rahatça bulunabilen, bağlarda, bahçelerde yetiştirilen bir ottur. Koyu yeşil renkli, küçücük yapraklı yabanisi daha mayhoş ve lezzetli olur. Yabani semizotu kurutulup kış ayları için saklanabilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.