- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı vişneli kereviz tarifimi bir şefe meydan okuyarak gerçekleştirdim. 😃👏 Tarif detayları için keyifli videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 20B
- 153
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
1 adet limon
400 g çekirdeksiz vişne
200 ml su
50 ml zeytinyağı
10 g toz şeker
5 g tuz
1 tutam kırmızı toz biber
1/2 adet havuç
1/2 adet kuru soğan
bezelye taneleri
Nasıl Yapılır?
- 1Kerevizleri soyun, kase şeklinde olması için içlerini dikkatlice oyun ardından kararmaması için limonlu suda bekletin.
- 2Artan kereviz parçalarını bir tencereye alıp, bol limonlu suda haşlamaya bırakın.
- 3Çekirdeksiz vişneleri robotta püre haline getirip bir tencereye süzün.
- 4Üzerine su, sızma zeytinyağı, toz şeker, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip çırpın. İçine limonlu suda bekleyen kereviz kaselerini koyun. Son olarak küp doğranmış havuç ve soğanı ekleyin.
- 5Tencerenin kapağını kapatmadan önce videoda gördüğünüz gibi üzerini bir yağlı kağıtla kapatın ve ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp ağır ağır pişmeye bırakın. (Ortalama 15-20 dakika)
- 6Daha sonra ocaktan alıp kendi tenceresinin içinde soğumasını bekleyin.
- 7Bu esnada limonlu suda haşlanan kereviz parçalarını süzün, blender’da püre haline gelene kadar çekin. Bu aşamada az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- 8Soğuyan kereviz kaselerini güzel bir tabağa alıp hazırlamış olduğunuz püreyi içine sıkın ve son dokunuş olarak bezelye taneleriyle süsleyin.
- 9Servis önerisi: Üzerine sızma zeytinyağı ve portakal kabuğu rendesi gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?