- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Şekerpare Tarifi
Tarif
Şekerpare Tarifi
Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından Şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Peki, nefis bir Şekerpare nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 68B
- 168
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
500 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Hamuru için:
240 g un
20 g irmik
2 paket kabartma tozu
10 g toz Hindistan cevizi
1 tutam tuz
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
5 g zeytinyağı
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta
Üzeri için:
fındık, fıstık veya badem
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
- 2Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
- 3Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
- 4Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
- 5Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
- 6Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
- 7Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
- 9Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
- 10Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
- 11Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
- 12İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
*Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
*Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (4)
Ellerinize sağlık. Ölçülerde bardak da belirtebilir misiniz? Evde tartı olmayanlar için zor oluyor.
Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi