- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Sütlü Nuriye Tarifi
Tarif
Sütlü Nuriye Tarifi
Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 21B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
- 2Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
- 3Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
- 4Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
- 5Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
- 6Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.