- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
- 58B
- 134
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Ara katmanı için: süt ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha orta ateşte karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın. Pişen irmik kaymağının sulu kalması sizleri tedirgin etmesin, soğuyunca katılaşacaktır.
- 2300 g tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Üzerinde oluşan süt köpüğünü temizleyerek sade yağ elde edin. 65-70 cm çapındaki (yuvarlak veya dikdörtgen) alüminyum tepsinin tabanını güzelce yağlayın.
- 320 yaprak baklavalık yufkanın her birini teker teker yağlayarak tepsinin alt katını oluşturmaya başlayın.
- 420. kattan sonra soğuyan irmik kaymağını yayın ve Antep fıstığını eşit olarak serpin.
- 5Kalan 20 adet baklavalık yufkanın her katını da yağlayarak üstüne serin. En üst ve son katı da yağladıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. (kare, baklava desen, havuç dilim vs.)
- 6Önceden ısıtılmış 190°C fırında alt üst kızarana dek ortalama 25-30 dakika pişirin.
- 7Bu esnada şerbeti için olan tüm malzemeleri bir tencerede orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
- 8Fırından çıkan kızarmış baklavanın üzerine şerbeti ılık vaziyetteyken ve baklava sıcakken gezdirerek dökün.
- 9Oda sıcaklığında şerbeti tamamen çekmesini ve soğumasını bekleyin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*300 gr tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin ve süt köpüğünden ayırarak sade yağ elde edin. Sade Yağ Nasıl Yapılır? videomuza YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz...
*Her katmanı yeteri kadar sade yağ ile yağladığınızdan emin olun yoksa tatlınız şerbeti dökünce hamur olabilir!
*65-70 cm çapında yuvarlak veya klasik alüminyum dikdörtgen fırın kabı kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (8)
Şefim bu güzel tarif için tşkler. Fakat şerbeti kaynar şekilde sıcak baklavaya döktüğümüz zaman alt katmanlar hamur olmaz mı..?
Hamur tatlısı olsa keza evet diyebilirdim fakat baklava yufkalarınım arasındayağ var ve baklava sıcak şerbet sıcak olduğu tepkimeyle hamurlaşmadan ziyade çıtır olacak. Hamur tatlısı olsa örneğin tulumba, revani vb sana katılırdım ama baklava, yufkanın daiçeriği nedeniyle böyle yapılan bi tatlı. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Sıcak sıcak döktük, her tarafı hamur oldu. Üstteki arkadaşa katılıyorum. Boşuna malzeme harcamayın. Olmadı şefim