Kısık Ateş
Tarif

Scones Tarifi

İngiliz mutfağından Scones tarifi ile karşınızdayız. Küçük ve yuvarlak görünümüyle ağız sulandırıcı bu çörekleri bir kez deneyen vazgeçemeyecek. Scones tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
225 g Pınar Tereyağı
Pınar
630 g un
5 g tuz
2 g karbonat
5 g kabartma tozu
25 g toz şeker
300 ml Pınar Krema
Pınar
2 adet yumurta
50 ml Pınar Süt
Pınar
200 g Pınar Labne
Pınar
400 g karadut reçeli

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağı, elenmiş un, tuz, karbonat, kabartma tozu ve toz şekeri ilave edin. Tereyağını una yedirene kadar karıştırın.
  • Krema ve 1 adet yumurtayı karışıma ilave edin ve spatula yardımı ile hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Tezgaha az miktarda un serperek hamuru iyice yoğurun. Ardından merdane yardımı ile 2-2.5 cm kalınlığında açın.
  • Açmış olduğunuz hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklar çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Süt ve geri kalan 1 adet yumurtayı çırpın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan çöreklerin ılımasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.
  • Aralarına labne ve karadut reçeli sürerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Reçel olarak dilediğiniz meyve reçelini tercih edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mayalı Poğaça Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
44B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cinnamon Roll Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.