- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Scones Tarifi
Tarif
Scones Tarifi
İngiliz mutfağından Scones tarifi ile karşınızdayız. Küçük ve yuvarlak görünümüyle ağız sulandırıcı bu çörekleri bir kez deneyen vazgeçemeyecek. Scones tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
5 g tuz
2 g karbonat
5 g kabartma tozu
25 g toz şeker
2 adet yumurta
400 g karadut reçeli
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağı, elenmiş un, tuz, karbonat, kabartma tozu ve toz şekeri ilave edin. Tereyağını una yedirene kadar karıştırın.
- 2Krema ve 1 adet yumurtayı karışıma ilave edin ve spatula yardımı ile hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 3Tezgaha az miktarda un serperek hamuru iyice yoğurun. Ardından merdane yardımı ile 2-2.5 cm kalınlığında açın.
- 4Açmış olduğunuz hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklar çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- 5Süt ve geri kalan 1 adet yumurtayı çırpın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 15 dakika pişirin.
- 6Fırından çıkan çöreklerin ılımasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.
- 7Aralarına labne ve karadut reçeli sürerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Reçel olarak dilediğiniz meyve reçelini tercih edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.