- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Milföyden Çam Ağacı Tarifi
Tarif
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
Milföy hamurundan çikolatalı yılbaşı ağacı tarifi nasıl yapılır? Çam ağacı şeklinde milföy börek: hazır milföy hamurundan çikolatalı yılbaşı ağacı...
Paylaş
- 11B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sürülebilir sütlü çikolata
8 adet dikdörtgen milföy yaprağı
1 adet yumurta sarısı
renkli şekerleme
pudra şekeri
kırık fındık
Nasıl Yapılır?
- 1Milföy yapraklarını oda ısısında bekletin.
- 2Fırını 200°C’ye ayarlayın.
- 3Milföyler hafif yumuşadığında 4 yaprağı birbirine yapıştırarak büyük bir dikdörtgen elde edin. Aynısından bir tane daha yapın.
- 4Bir tanesini yağlı kağıt üzerine alın, üzerine üçgen şekilde çikolata yayın ve diğer dikdörtgen milföyü de üzerine serin.
- 5Üçgen ağaç şeklinde kesin ve alt kısmını da ağaç gövdesi olarak kesin.
- 6Üçgen kestiğiniz kısmın orta kısmında 3-4 cm bırakarak, kenarlarını parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Hepsini dikkatlice kıvırın. Beyaz kısımların üzerine çok az su ile açtığınız yumurta sarısını sürün. (İsterseniz bu kısımda üzerine şeker serpin.)
- 715-17 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
- 8Üzerine renkli şekerleme, pudra şekeri ve kırık fındık serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.