- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Mayalı Poğaça Tarifi
Tarif
Mayalı Poğaça Tarifi
Klasik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Mayalı poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 44B
- 258
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g toz şeker
10-15 g tuz
15 g kuru maya
85 ml zeytinyağı
1 adet yumurta beyazı
375 g un
İç Harcı için:
1/2 demet maydanoz
150-200 g tuzsuz lor peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir yoğurma kabında süt, yoğurt, toz şeker, tuz, kuru maya, zeytinyağı ve yumurta beyazını iyice karıştırıp 5 dk. dinlendirin.
- 2Daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- 3Hamuru kaptan alıp tezgah üzerinde 5 dk. daha yoğurduktan sonra tekrar kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatarak yaklaşık 2 saat ılık bir yerde mayalandırın.
- 42 saatin sonunda hamuru tezgah üzerinde biraz daha yoğurup hamurun havasını aldırın.
- 5Daha sonra yumurta boyutunda eşit bezeler koparıp bir tezgahta yuvarlayarak şekil verin. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk. dinlendirin.
- 6Bu esnada maydanozun yapraklarını ayıklayıp doğrayın ve tuzsuz lor peyniri ile bir kapta karıştırın.
- 7Hamuru baş parmak ile bilek arasındaki tombul kısım ile bastırıp ortasına maydanozlu karışımdan koyarak ikiye katlayın.
- 8Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Son olarak tepside de yarım saat bekletin.
- 91 yumurta sarısını fırça yardımı ile bütün poğaçaların üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. pişirin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?