- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Sachertorte Tarifi
Tarif
Sachertorte Tarifi
Sacher turtası: Viyana, Avusturya'daki Prince Wenzel von Metternich için 1832'de Avusturyalı Franz Sacher tarafından icat edilen özel tipte bir çikolatalı kek veya tarttır. Sachertorte tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 48B
- 104
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
110 g pudra şekeri
6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
5 ml vanilya özütü
130 g çikolata
110 g toz şeker
140 g un
200 g kayısı reçeli
Üst Kreması için:
200 g toz şeker
150 g bitter veya sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığındaki tereyağını bir mikserde orta hızda bir süre karıştırın.
- 2Üzerine pudra şekeri ilave ederek, önce yavaş sonra orta hızda karıştırmaya devam edin.
- 3Ardından yumurta sarılarını birer birer, yavaşça karışımın içine ekleyin.
- 4Tam bir karışım olduğunda vanilya özütünü ve 130 gram benmari usulü eritilmiş çikolatayı miksere koyarak orta hızda karıştırmaya devam edin ve kıvam aldığında kenara alın.
- 56 adet yumurta beyazını bir kapta 110 gr toz şeker ile orta hızda çırpmaya başlayın.
- 6Köpük haline geldikten sonra hazırladığınız çikolatalı karışıma yedire yedire karıştırmaya başlayın.
- 7Bu aşamada 1 su bardağı un ekleyerek karışımın kek kıvamına gelmesini sağlayın.
- 8İşlem bittikten sonra 22-24 cmlik yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba boşaltın. Üstünün ve kenar kısımlarının düz olmasına dikkat edin.
- 9Tepsiyi birkaç kez yavaşça tezgaha vurarak üzerinde oluşan kabarcıkların düzleşmesini sağlayın.
- 10Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
- 11Bu esnada, kayısı marmeladını ısıtın ve akışkan bir hale gelmesini sağlayın.
- 12Pişen kekin üst kısmında kabaran ve fazlalık olan yerleri varsa bir bıçak yardımı ile düzleştirin ve iyi bir pastacı bıçağı ile pürüzsüz bir biçimde ortadan ikiye bölün.
- 13Hazırladığınız kayısı marmeladını, böldüğünüz orta kısma, kuru yer kalmayacak biçimde bir fırça yardımı ile sürün ve üst parçasını tekrar kapatın.
- 14Ardından kalan marmeladı üstten başlayarak yanları ile beraber kaplayın. Burada püf nokta, kuru kalmayacak biçimde ince bir katman olarak yaymak.
- 15Üst Kreması için: ayrı bir kapta 125 ml süt ve 200 gram toz şekeri kaynatmaya başlayın. Kaynama noktasına geldiğinde parmağınızın ucuyla aldığınızda iki parmağınızın arasında yapışkan bir şekilde uzuyor olması gerek. Bu çikolatanın doğru kıvamdaki karışımla birleşmesini ve oluşturacağı akışkanlığa doğrudan etki eden bir husustur.
- 16Kıvama gelen karışıma çikolatayı ilave ederek karıştırın ve homojen bir dağılım ile erimesini sağlayın. İki üç dakika içerisinde hazır olacaktır.
- 17Son dokunuş olarak; Çikolata karışımı kekin üzerine, her yerini kaplayacak biçimde dökerek yayın. Ardından 2 saat dinlendirin, yanında krem şanti veya çırpılmış krema ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?