Kısık Ateş
Tarif

Ruby Mozaik Pasta Tarifi

Özel çikolatalardan elde ettiğimiz nefis tatlardan biri, Ruby Mozaik Pasta tarifi.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Dondurma
Paylaş
  • 16B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
225 g süt kreması
325 g Callebaut Ruby Çikolata
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Mozaik Pasta için:
50 g kedi dili bisküvi
30 g kurutulmuş yaban mersini
10 g portakal kabuğu
50 g Antep fıstığı içi
325 g ruby ganaj

Nasıl Yapılır?

  • Ganaj için: Süt kremasını ısıtın. Derin bir kabın içerisine aldığınız Ruby çikolatanın üzerine boşaltın ve bekletin.
  • Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • Tereyağı ilave edin ve çırpma teli ile karıştırarak tüm malzemelerin karışmasını ve çikolataların erimesini sağlayın.
  • Üzerini streç ile kapatarak minimum 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Mozaik pasta için: Kedi dili bisküvileri küçük parçalar şeklinde kesin ve derin bir kaseye alın.
  • Kurutulmuş yaban mersini, portakal kabuğu, iç Antep fıstığı ve Ruby ganajı ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  • Malzemeyi fırın pişirme kağıdına dökün.
  • Elleriniz ve spatula yardımı ile şekil verin, rulo haline getirerek kağıda sarın.
  • Buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karpatka Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
86B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kedidili Pastası Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Tuğçe Baykara
· 30.08.2021

Merhabalar tarifinizi denedim ama dilimlenecek kıvama gelmedi

Tuğçe Baykara
· 30.08.2021

Çikolta olarak ,callebaut colour red & flavoured callets kullandım çilekli olanı