- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Karpatka Tarifi
Tarif
Karpatka Tarifi
Polonya’nın meşhur kremalı pastası: Karpatka nasıl yapılır? Evlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlı, gerçekten muazzam bir lezzete sahip! Peki, Karpatka tarifinin temel malzemeleri nelerdir? Orijinal Karpatka tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
90 Dakika
6-8 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 86B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pataşu Hamuru için:
200 ml su
2 g tuz
190 g Söke Pastalık Un
10 g kabartma tozu
4 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
18 g nişasta
30 g Söke Pastalık Un
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
10 g vanilin
Üzeri için:
100 g taze çilek
20 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Pataşu Hamuru için; bir tencereye su, tereyağı ve tuzu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra unu ilave edin. 4-5 dk unu kavurun. Hamuru kenara alıp soğumaya bırakın.
- 2Hamuru bir mikser makinesine alın, kabartma tozunu da ekleyin. Ardından yumurtaları tek tek hamura yedirin. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra harcı ikiye bölün. Yağlı kağıt serilmiş/yağlanmış kelepçeli kalıplara harcı bölün. Üzerine spatula veya bir kaşıkla gelişi güzel şekil verin. Önceden ısıtılmış 165°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
- 3Pastacı Kreması için; bir tencereye nişasta, un, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü koyun. Önce karıştırın sonra altını açın. Devamlı karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyin ve kıvam aldıktan sonra kenara alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tereyağını ilave edin ve kremaya yedirin. Hazır olan pastacı kremasını başka bir kaba alın, contact streç (kremanın üzerine tam temas edecek şekilde) yapın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- 4Servisi için; pastacı kremasını sağlam bir sıkma torbasına alın. Servis tabağınıza hamurun bir tanesini koyun. Her yerine gelecek şekilde kremayı sıkın. Diğer hamuru üzerine koyun. Çilekleri dizin. Bol pudra şekeri serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.