- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi
Tarif
Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi
Medovik Pastası olarak da bilinen Ballı Rus Pastası tarifi nasıl yapılır? Ballı Rus Pastası yapımında hangi malzemeler kullanılır, püf noktaları nelerdir? Medovik, ballı Rus pastası tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
100 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 38B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kurabiye Hamuru için:
3 adet büyük boy yumurta
100 g toz şeker
50 g bal
5 g kabartma tozu
10 g karbonat
120 g Alfa Genel Amaçlı Margarin
560 g un
10 g vanilya
Muhallebi Kreması için:
1 adet orta boy yumurta
200 g toz şeker
100 g un
25 g Alfa Genel Amaçlı Margarin
20 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 2Balı bir tavaya alıp ısıtın. Isındığında kabartma tozu ve karbonatı katıp köpürene dek pişirin, 1 dakika yeterlidir.
- 3Ayrı bir tavada margarini eritip ılınması için kenarda bekletin.
- 4Kurabiye Hamuru için: Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. İçerisine köpüren ballı karışımı ve eritilmiş margarini ekleyip tekrar çırpın.
- 5Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir streç filme sararak yaklaşık 30 dk. dinlendirin.
- 6Dinlenen hamuru hafif unlanmış bir tezgahta 3 mm kalınlığında, dikdörtgen olacak şekilde açın. (videodaki gibi)
- 7Açtığınız hamurdan 24 cm çapında bir çember ile yaklaşık 10 parça çıkarın.
- 8Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere çıkarttığınız parçaları koyup, çatalla birkaç yerinden delerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında 2-3 dakika pişirin.
- 9Hepsi pişince aynı halka ile tekrardan yayılan kurabiye parçalarını keserek, çıkan kenarları daha sonra kullanmak üzere robotta un haline getirin.
- 10Kreması için: Yumurta ile toz şekeri karıştırın. Ardından, un ve sütü ekleyerek ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
- 11Muhallebiniz hazır olduğunda içerisine margarini ve balı ekleyin. Karışım homojen bir kıvam aldığında ocaktan alıp bir süre soğutun.
- 12Birleştirmek için: Pişen bisküvilerin aralarına hazırladığınız muhallebi kremasından sürerek üst üste yerleştirin. Pasta şeklini verdikten sonra dış yüzeyini de tamamen muhallebi kreması ile kaplayın.
- 13Kaplama işlemi bittiğinde kenarlarını daha önce robottan geçirip un haline getirdiğiniz kurabiye kırıntıları ile kaplayın.
- 14Servis Önerisi: Üzerini süslemek için beyaz çikolatadan bir disk hazırlayıp bal ile dokunuş yapabilirsiniz. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.