- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Tarif
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
Sofranızı renklendirecek biberli piliç sote tarifi... Sebzeli piliç sote tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1 diş sarımsak
yeteri kadar karabiber
5 g toz kırmızı biber
1 tutam kekik
1-2 tutam tuz
20 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, üzerine çok az karabiber, kırmızı biber, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek harmanlayın ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dakika dolapta dinlendirin.
- 2Bu arada soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Biberleri istenilen ölçüde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
- 3Yemeklik doğradığınız soğanları tereyağı ve zeytinyağı ile hafif pembeleştirin.
- 4Sarımsağı da ilave edip biraz çevirin ve tavuk etlerini ekleyin. Harlı ateşte tavuk etleri pembeleşene kadar sık sık çevirerek veya tavayı sürekli sallayarak sotelenmelerini sağlayın.
- 5Doğranmış biberleri ekleyin.
- 6Tuz, karabiber ve kırmızı biberini damak zevkinize göre ayarlayıp kremayı da ilave edin. Biraz daha çevirin kekiğini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.