- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Tarif
Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Kuzu kulağı, nar sosu ve kuru meyvelilerin muhteşem uyumu.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet piliç göğüs
120 g kuru kayısı
80 g kuru incir
80 g kuru üzüm
50 g toz şeker
300 g ayıklanmış nar
200 g kuzu kulağı
tuz
akbiber
Nasıl Yapılır?
- 1Piliç göğüslerini fileto bıçağı yardımıyla şinitzel usulü açın. Daha sonra tuz, beyaz biber ve ayçiçeği yağıyla marine edin.
- 2Kuru kayısı, incir ve üzümü şeritler halinde doğrayarak incelttiğiniz tavuğun içine eşit miktarda koyup rulo haline getirin.
- 3Bir tavada toz şeker ve ayıklanmış nar tanelerini kısık ateşte kaynatarak sos kıvamına getirin.
- 4Üzerine kremayı ilave edip, süzdürün ve sosu hazır hale getirin.
- 5Rulo halindeki tavuk göğsünü tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla sararıncaya kadar kızartın ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeye bırakın.
- 6Ayrı bir tavada temizlenmiş kuzu kulağını hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Tuz ve akbiberle tatlandırın.
- 7Servis tabağının bir kenarına sotelenmiş kuzu kulağını yerleştirin.
- 8Dilimlenmiş tavukları nar sosu eşliğinde nar taneleri ve biberiye ile süsleyip servise sunun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.