- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Izgarada Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tarif
Izgarada Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Izgaranın lezzeti ile buluşan tavuk kanat tarifi nasıl yapılır? Pratik tavuk kanat sosu tarifi nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla mangal tadında soslu tavuk kanadı yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 19B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanat
35 ml zeytinyağı
15 g biber salçası
2 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
2 tutam kimyon
2 tutam kuru kekik
2 tutam toz kırmızı biber
1 tutam cajun baharatı
2-3 diş sarımsak
1/2 adet limonun suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaba tüm malzemeleri koyup iyice karıştırın. Tavuk kanatlarının her iki tarafına da bir bıçak yardımıyla çizikler atın.
- 2Kanatları hazırladığınız sosun içerisine alın ve karıştırın. Marine olması için buzdolabında 1-2 saat sosun içinde bekletin.
- 3Hafif yağladığınız ızgarada önlü arkalı olacak şekilde pişirin.
- 4Pişen kanatları domates ve biber eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?