- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
Tarif
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
Tavuk sarma tarifi nasıl yapılır? Pastırma dolgulu lezzetli tavuk sarma tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 17B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
30 g dijon hardal
10 dal maydanoz
20 ml beyaz şarap sirkesi
3 g muskat rendesi
tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı ile zeytinyağını ocağa koyarak eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyin ve hafif karamelize edin.
- 2Soğanların içerisine mantarları ilave edin. Beyaz şarap sirkesi ilave edin. Muskat, karabiber ve tuzla lezzetlendirin.
- 3Maydanoz ve kremayı ekleyerek iç harcını tamamlayın.
- 4Tavuk göğsünü ikiye ayırın ve dövün. İçine dijon hardalı sürün ve pastırma koyun. Hazır olan mantar karışımını ekleyerek tavuğu sarın ve iple bağlayın.
- 5Tavuğu ocakta biraz mühürleyin.
- 6Üzerine cheddar peynirini ekleyin ve 180 derecede 20 dk. fırınlayın.
- 7Hazırlanan mücverleri tabak düzeninde alt kısıma yerleştirin. Tavuğu dilimleyip mücverlerin üzerine dizin. Ve kalan mantar sosundan üzerine gezdirin. Yanına ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?