- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Pratik Ekmek Tarifi
Tarif
Pratik Ekmek Tarifi
Bu kez sofralarımızın baş tacı olan ekmeklere kendi el lezzetimizi katarak yapıyoruz. Pratik ekmek nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 küçük paket yaş maya
5 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
alabildiği kadarun
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam
Nasıl Yapılır?
- 1Yaş maya, ılık süt, krema ve toz şekeri bir kaba aktarın ve karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın.
- 2Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı hamur elde edin.
- 3Hamburger ekmeği büyüklüğünde şekiller verdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika tepside dinlendirin.
- 4Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra bol susam serpiştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Pişen ekmekleri mutfak teli üzerine çıkarın ve dinlendirin.
- 6Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Gramajları artırarak daha fazla sayıda ekmek elde edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik