- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Çikolatalı Bal Kabaklı Ekmek Tarifi
Paylaş
- 15B
- 94
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
25 g toz şeker
215 g sıvı yağ
280 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket toz vanilya
2 tutam toz zerdeçal
5 g portakal kabuğu rendesi
100 g kare çikolata
Püresi için:
2 dilim bal kabağı
40 g toz şeker
5 g toz tarçın
1 tutam muskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Püresi için; bal kabaklarını bir gece önceden, toz şekeri üzerine dökerek bekletin. Suyunu salmış olan bal kabaklarını yumuşayana kadar pişirip blenderdan geçirin. Üzerine tarçın ve muskat rendesini ekleyip soğumaya bırakın.
- 2Derin bir kasede 3 adet yumurta ve 25 gr toz şekeri çırpın. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Soğuyan bal kabağı püresi, un, kabartma tozu, vanilya, zerdeçal ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek karıştırın.
- 3Yağlanmış fırın kabına karışımı ekleyip üzerine kare çikolataları dizerek 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
8-10 Kişilik