Kısık Ateş
Tarif

Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi

Mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alacak köy ekmeği tarifi: çavdar unlu köy ekmeği tarifi nasıl yapılır? Lezzetli bir çavdar ekmeği yaparken nelere dikkat edilmelidir? Evde ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
10-12 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekmek Hamuru için:
1250 g Söke Profesyonel Çavdarlı Ekmek Miksi
400 ml içme suyu
75 g yaş maya
10 g toz şeker
200 ml ılık su
Üzeri için:
çiğ kabak çekirdeği içi

Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma makinesinin haznesine unu ve 400 ml içme suyunu alın.
  • Ayrı bir kapta yaş mayayı ve toz şekeri ılık su ile beraber karıştırarak açın. Maya karışımını iyice karıştırdıktan sonra, çavdarlı ekmek miksi kabına ilave edin.
  • Mikser makinesinde, azar azar su ilavesi yaparak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.
  • Hazır olan hamuru un serptiğiniz tezgaha alın, elinizle bir süre yoğurun. Hamuru alt tarafından içe doğru yoğurarak güzelce toparlayın. Ardından ortadan ikiye bölün ve hamurları tekrar toparlayın.
  • Fırın tepsisinin tabanına bolca un serpin. Ekmek hamurlarını tepsiye yerleştirin, temiz bir bezle üzerlerini kapatın ve yaklaşık 60 dk mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ekmek hamurlarının üzerlerini bol su ile ıslatın, çiğ kabak çekirdeklerini serpiştirip yapışmalarını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 190°C’lik buharlı fırında, 35 dk pişirin. (Fırınınızda buhar özelliği yoksa bir kap su ayrıca fırına koyun)
  • Pişen çavdar ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatıp, oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakın (ortalama 60 dk). Ardından dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Ekmeği Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Beyaz Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
49B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.