- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Arpa Ekmeği Tarifi
Tarif
Arpa Ekmeği Tarifi
Ceviz ve kuş üzümlü arpa ekmeği tarifi nasıl yapılır? Arpa ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 47B
- 139
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg arpa unu
900 g su
17 g kaya tuzu
25 g toz ekşi maya
150 g ceviz içi
150 g kuş üzümü
Nasıl Yapılır?
- 1Arpa unu, su, kaya tuzu ve toz ekşi mayayı geniş bir kapta karıştırın.
- 2Yaklaşık 15 dakika güzelce yoğurun.
- 3İçine ceviz içi ve kuş üzümünü ekleyip 5 dakika daha yoğurun.
- 4Hamuru 20 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- 5Ardından üzerine bastırarak alçak bir tepsiye güzelce yayın.
- 6Son olarak önceden ısıtılmış 250°C fırında 20 dakika pişirin.
- 7Pişen ekmeği biraz dinlendirip keserek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (8)
Şefim ekşi maya ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz? Zennup 1844 kitabınızda tarifi var ama nasıl yapıldığını anlayamadım.😌 Bir de toz haline nasıl getiriyoruz. Şimdiden teşekkür ederim 😊
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Şefim Sizinle tanışmayı çok ama çok istiyor en eski Anadolu ekşi mayalarınızdan bende çoğaltmak üzere almak istiyorum ☺️ Bursa’ya Zennuba bir türlü kısmet olmadı Bakırköy’de Büyükyalı da da olduğunu öğrendim sizin geldiğinizde sizinle görüşmek mümkün olmaz mı ☺️🤗😊 Teşekkür ederim
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi