- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
Tarif
Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
Mis gibi kokusuyla bayılacağınız Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi! Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi nasıl yapılır? Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık cevizli ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 138
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1000 g durum buğdayı
330 g beyaz un
535 g beyaz un ekşi mayası
1000 g su
13 g toz zerdeçal
27 g kaya tuzu
250 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Ceviz dışındaki bütün ürünleri bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra tezgahta yaklaşık olarak 20 dakika yoğurun.
- 2Daha sonra cevizleri ilave edin.
- 3Yaklaşık olarak bir buçuk saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurunuzu istediğiniz büyüklükte keserek form verin ve 1 gece dolapta bekletin.
- 4Dinlenen ekmek hamurunu önceden ısıtılmış 250 derece fırına atın ve dereceyi 230’a düşürerek yaklaşık 45 dakika pişirin.
- 5Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?