- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
Tarif
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
Tam ölçülü yuvarlak ekmek tarifi: Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kolay mayalı ekmek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu iştah kabartan minik ve pofidik ekmeklere bayılacaksınız. Şimdi karşınızda yapımı kolay nefis mi nefis fesleğen aromalı roll ekmek tarifinin tüm detayları…
70 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 7B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
10 g kuru maya
30 g toz şeker
200 ml ılık su
1 adet yumurta
10 g tuz
1 kg Söke Turkuazı Taş Fırın Unu
İç Dolgusu için:
Üzeri için:
60 g pesto sos
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için bir mikser makinasına kuru maya, toz şeker ve ılık suyu koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dk bekleyin. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave edin. En son kontrollü bir şekilde unu ilave ederek karıştırma işlemini tamamlayın. Daha sonra hamuru tezgaha alıp toparlayın, üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 2Mayalanmış hamuru eşit parçalara bölün. Hamurun ortasını açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak hamuru yuvarlayın. Fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Hamurları birbirine değecek sıklıkta kaba yerleştirin.
- 3Üzeri için tereyağını eritin, pesto sos ile karıştırın. Pesto soslu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
- 4Pesto soslu roll ekmek tarifi hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?