- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Portakal Kremalı Berliner Tarifi
Tarif
Portakal Kremalı Berliner Tarifi
Mayalı hamurdan yağda kızartılarak yapılan Alman çöreği, Alman mutfağının klasiklerindendir. Biçim ve yapımı itibarı ile donut’a bezeyen Berliner, adından dolayı Berlin şehri ile bağdaştırılsa da, aslında Berlin’de bu tatlı Berliner olarak pek bilinmez. Daha çok Pfannkuchen olarak adlandırılır. Marmelat, reçel veya krema dolgulu bu hamur toplarının ismi bölgeden bölgeye değişmektedir. Güney ve Orta Almanya’da ve Avusturya’nın birçok yerinde Krapfen veya Kreppel olarak da bilinir. Şimdi gelin, zahmetli olarak bilinen bu sokak tatlısının evde de nasıl yapılabildiğine... Nefis aromasıyla Portakallı Bavyera Kremalı Berliner tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü, Bavyera Kremalı Berliner yapmanın püf noktaları nelerdir? Denemek için videolu Berliner tarifimizi izlemeyi unutmayın.
100 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma, Derin yağda kızartma
Paylaş
- 13B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Berliner Hamuru için:
40 g yaş maya
1 g tuz
50 g toz şeker
3 adet yumurta sarısı
150 ml su
75 g Alfa Chef Yağı, eritilmiş
500 g un
20 g süt tozu
Bavyera Kreması için:
100 g toz şeker
4 adet yumurta sarısı
30 g un
10 ml vanilya özütü
Portakal Kreması için:
30 g Alfa Genel Amaçlı Margarin
75 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
40 ml portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Donat Hamuru için: Maya, tuz, toz şeker, 3 adet yumurta sarısı, su ve sütü geniş bir kapta karıştırmaya başlayın. Ardından eritilmiş Alfa Chef Yağı’nı ekleyip yaklaşık 1 dakika daha karıştırın. Üzerine un ve süt tozunu da ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun.
- 2Hazır olan hamurun üzerini ayçiçek yağıyla hafifçe yağladıktan sonra üzerine bir streç film çekerek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 31 saatin sonunda un serpilmiş tezgaha Berliner hamurunu alın. Yaklaşık 2 cm kalınlığında merdane yardımıyla hamuru açın, açma sırasında ara ara un serpmeyi unutmayın.
- 4Açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıpla bastırarak daireler çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve yaklaşık 1 saatte bu şekilde mayalanmaya bırakın.
- 5Bu esnada bavyera kreması ve portakal kremasını hazırlayabilirsiniz.
- 6Bavyera Kreması için: Toz şeker ve yumurta sarılarını bir tencerede karıştırın. Unu ekleyip tekrar karıştırın. Ardından ılık sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Sütün tamamını ekledikten sonra vanilya özünü ilave edin.
- 7Ardından tencereyi ocağın üzerine alın, orta-kısık ateşte karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam aldıktan sonra bavyera kremanız hazır demektir, daha sonra kullanmak üzere kenarda soğumaya bırakın.
- 8Portakal Kreması için: Alfa Genel Amaçlı Margarin ve toz şekeri bir sos tenceresinde eritin. Ardından hızlı bir şekilde yumurta sarılarını, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 9Kremayı Birleştirme Aşaması: Soğuyan bavyera kremasının içerisine istediğiniz miktarda portakal kreması ekleyerek karıştırın ve bir sokma torbasına alın.
- 10Mayalanan Berliner hamurlarını 180°C’lik kızgın yağda arkalı önlü yaklaşık 5 dakika kızartın.
- 11Kızarmış Berliner hamurlarını toz şekere bulayın. Sağ ve sol tarafından delikler açın, içlerini portakal kremalı bavyera ile doldurup afiyetle tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?