- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çikolatalı Donut Tarifi
Tarif
Çikolatalı Donut Tarifi
Her hali ve çeşidi birbirinden güzel donutları, sevdiklerinizin beğenisine sunun. Çikolatalı donut tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 18B
- 138
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket yaş maya
70 g toz şeker
4 g tuz
2 adet yumurta
550-600 g un
kızartmak için 250 ml sıvı yağ
450 g rendelenmiş çikolata veya damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Maya, şeker ve ılık sütü bir kaba koyup karıştırın. Oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
- 2Tuz, erimiş tereyağı ve yumurtayı ekleyin. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 3Hamuru 4 bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat dinlendirin.
- 4Ardından unlanmış tezgahta parmak kalınlığında açın. Bardakla hamurdan yuvarlaklar kesin.
- 5Orta kısmını daha küçük bardak ya da kapakla çıkartarak şekil verin.
- 6Sıvı yağını çok kızgın olmayacak şekilde ısıtın. Donut’ları altın rengi oluncaya kadar kızartın.
- 7Yağın fazlasını almak için kağıt havlu serilmiş tabağa çıkarın.
- 8Çikolatayı benmari usulü eritin. Kızaran donut’ları eritilmiş çikolataya batırın.
- 9Dilerseniz pudra şekeri de serpin ve çikolata donunca servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (2)
Evde uygulanabilecek en basit ve lezzetli bir tarif. Tarifteki ölçülere göre yapınca epey donut çıktı. 3 kişilik bir aile için bence tarifin yarı ölçüleriyle yapılması daha mantıklı. Taze taze yemek en güzeli. Teşekkürler şefim.
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi