- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi
Tarif
Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi
Pastane usulü elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü elmalı kurabiye tarifi için hemen tıklayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 119B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g margarin
420 g un
50 g pudra şekeri
5 g kabartma tozu
3 adet orta boy elma
5 g toz tarçın
125 g toz şeker
130 g dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- 1Elmalar rendelenir. Rendelenen elma, tarçın ve toz şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu çekip salıncaya kadar pişirilir.
- 2İç harç soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz eklenir.
- 3Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
- 4Hazır olan hamur 5 eşit bezeye bölünür.
- 5Her bir bezenin altı ve üstü unlanarak, tatlı tabağı büyüklüğünde, kalınlığı yarım cm olacak şekilde açılır.
- 6Açılan hamur önce dörde, daha sonra da her bir dilim ikiye kesilir.
- 7Her bir parçanın geniş kısımlarına soğuyan harçtan birer tatlı kaşığı konulur ve sigara böreği gibi sarılır.
- 8Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 9Önceden ısıtılmış 175°C fırında 20-25 dakika pişirilir ve altı hafif kızardığında fırından alınır.
- 10Ilıdığı zaman üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Püf Noktası
*Kullanılacak olan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
*Un eleyerek eklendiğinde topaklanma olmadan kolayca yoğurulur.
*Hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.
*İç malzemeleri için rendelenen elmaların suyu sıkılmalıdır.
*Fırında pembeleşinceye kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
*Bir porsiyon elmalı kurabiye yaklaşık 613 kcal'dir.
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar (1)
Rabia Madendere merhaba,- Elmalı Kurabiye reçetenizde, malzeme listesi ile nasıl yapılır bölümündeki sıralamalar sıralı olmamış.- Tatlı tabağı büyüklüğündeki daire şeklindeki hamurun çapı kaç cm'dir?- Önceden ısıtılmış 175 °C fırın fanlı mı yoksa fansız mı olacak?Reçetenizi uygulamak istiyorum. Benim için değerli olan cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla,