- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Paçanga Böreği Tarifi
Tarif
Paçanga Böreği Tarifi
Misafirlerimiz için en favori börek tarifi olan paçanga böreğini denemenizi ve ikram etmenizi tavsiye ederiz. Son derece lezzetli kolay paçanga böreği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Tava
Paylaş
- 71B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet taze yufka
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
20 ml zeytinyağı
100 ml kızartmak için ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 2İnce doğranmış sivri biber ve zeytinyağını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
- 3Doğranmış gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 4Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin daha sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
- 5Yufkanın alt kısmına hazırladığınız iç malzemeden 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
- 6Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
- 7Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.