- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Pırasalı Börek Tarifi
Tarif
Pırasalı Börek Tarifi
Böylesine çıtır bir lezzete kim hayır diyebilir ki? Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pırasa! Baklava yufkasından çok lezzetli pırasalı börek tarifi nasıl yapılır? El açması tadında soğanlı pırasalı nefis börek yapmanın tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pırasa Harcı için:
400 g pırasa
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
40 ml zeytinyağı
Börek için:
6 adet taze baklava yufkası
1 adet yumurta
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Pırasa Harcı için: Soğan ve sarımsakları piyazlık, pırasa saplarını ise ince uzun şekilde doğrayın.
- 2Doğranmış sebzeleri zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ve akbiberle lezzetlendirdikten sonra bir kaba alıp harcı soğutun.
- 3Börek için: 3 adet baklava yufkasını üst üste getirin, soğuyan pırasalı iç harcın yarısını yufkanın hemen ön tarafına yayın.
- 4Bir fırça yardımıyla yufkaya gelişi güzel eritilmiş tereyağı sürüp, rulo halinde sarın. Daha sonra kare şeklinde dilimleyin.
- 5Kalan 3 adet baklava yufkası ve pırasalı iç harçla, aynı işlemleri tekrarlayarak bir börek daha hazırlayın.
- 6Fırın tepsinizin tabanını hafifçe yağlayın. Dilimlenmiş pırasalı börekleri dizin.
- 7Üzerlerine tekrar tereyağı gezdirin. Çırpılmış yumurta sürün, çörek otu serpip fırına atın.
- 8Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 15 dakika pişirdikten sonra, ekşi krema eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?