- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Su Böreği Tarifi
Tarif
Su Böreği Tarifi
Sizler için oldukça kolay ve nefis bir tarif hazırladım! Orijinal su böreği tarifi nasıl yapılır? Su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir?
80 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 372B
- 197
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
8 g tuz
4 adet yumurta
200 ml su
1 demet maydanoz
600 g beyaz peynir
40 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Unu oval bir karıştırma kabına eleyerek alın. Tuzu ekleyin. Unun ortasını elinizle havuz gibi açın. 4 adet yumurtayı ekleyip, kenarlardan başlayarak un ve yumurtayı birbirine yedirin.
- 2Hamurun toparlanması için azar azar 200 ml suyu ekleyin. Yavaş yavaş toparlanan hamuru, mutfak tezgahınızın üzerine alın. Avuç içinizle bastırarak sertleşip iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edin.
- 3Hazırladığınız hamuru 10 eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahınızın üzerini unlayın. Hamur bezelerinin iki tanesini kullanacağınız fırın tepsisinin boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde oklava yardımıyla incecik açın.
- 4Kalan sekiz adet hamur bezesini, fırın tepsinizin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak açın. Diğer iki adet hamur parçasına oranla biraz daha kalın olacak şekilde oklavayla açın.
- 5Açtığınız hamurları haşlamak için; derin bir tencereye 1.5 litre sıcak su, 10 g tuz ve 10 ml zeytinyağını ekleyin.
- 6Kaynayan tencereye açtığınız hamurları birer birer bırakın. Kevgir yardımıyla parçalanmaması için yavaşça çevirerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız hamurları tel bir süzgecin üzerine alın ve sularının süzülmesini sağlayın.
- 7Böreğin iç harcı için; maydanozu incecik kıyın. Beyaz peyniri sertliğine göre rendeleyin ya da bir çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın.
- 8Fırın tepsisinin tamamını tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsinizden daha büyük şekilde açtığınız hamur parçalarının bir tanesini tepsinin tabanına yayın. Üzerini zeytinyağının bir kısmı ile yağlayın.
- 9Hazırladığınız peynirli iç harçtan üzerine serpiştirin. Fırın tepsinizin boyutuyla doğru orantılı şekilde açtığınız 8 adet hamur parçalarının aralarını da yağlayıp peynirli iç harç koyarak bu şekilde üst üste dizin. En altta kalan hamur parçasının fazla kısımlarını içe doğru katlayın.
- 10Fırın tepsinizin boyutundan daha büyük bir şekilde açtığınız bir diğer haşlanmış hamur parçasını tepsinin en üst kısmına yerleştirin. Dışarıda kalan kısımlarını elinizle tepsinin tabanına doğru ittirin. Üzerini kalan zeytinyağı ile yağlayın.
- 11Su böreğini, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin. Oda ısısında içini çekmesi için 10-15 dakika kadar bekletin ve böreği dilimledikten sonra servis edin.
Püf Noktası
*Hamurların parçalanmaması için çok fazla karıştırmadan yeteri kadar haşlamaya özen gösterin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.