- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Patlıcanlı Börek Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Börek Tarifi
Kolay patlıcanlı börek: hazır yufka ile kolayca hazırlanan nefis patlıcanlı kıymalı börek tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 28B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze yufka
Yufkaları Islatmak için:
100 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
İç Harcı için:
300 g kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 adet patlıcan
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber
toz kırmızı biber
kimyon
Üzeri için:
mavi haşhaş
Nasıl Yapılır?
- 1Yufkaları ıslatmak ve üzerine sürmek için: bir kapta sıvı yağ, süt ve yumurta güzelce çırpılır.
- 2İç Harcı için: bir tavada kıyma ve doğranmış soğan kavrulur, üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonla lezzetlendirilir.
- 3Piştikten sonra kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Taze yufka tezgaha serilir, üzerine ıslatmak için hazırlanan karışım güzelce dökülür ve yayılır. Daha sonra bir yufka daha alınır ve üzerine örtülür. Bu yufka ıslatılmaz.
- 4Ardından 8 eşit parçaya kesilir. Her parçaya patlıcanlı iç harç konulur ve güzelce sarılır. Kalan ıslatılan harçtan üzerine sürülür ve haşhaş serpilir.
- 5Hazır börekler bir fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?