- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Öcce Tarifi
Tarif
Öcce Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Sarımsak! Taze Sarımsak ile hangi tarifler yapılabilir? Her öğün tüketilebilen ve az malzeme ile kolaylıkla hazırlanabilen harika bir tarif: meşhur Antep’in yöresel lezzeti Öcce tarifi… Öcce (taze sarımsaklı ve bol yeşillikli mücver) yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 12B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g taze sarımsak sapı
150 g taze soğan sapı
2 demet kıyılmış maydanoz
5 g pul biber
5 g karabiber
8 g tuz
1 adet domates
3 adet yumurta
150 g un
Kızartmak için:
150 ml zeytinyağı
Servis için:
kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- 1Taze sarımsak ve taze soğanların sap kısımlarını ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın.
- 2Maydanozu ince ince kıyıp üzerine ekleyin.
- 3Pul biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.
- 4Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeğini çıkartın. Küp şeklinde doğrayın. Karışımın içine ilave edin.
- 5Yumurtaları kırıp karıştırın. En son un ilave edip karıştırdıktan sonra kenarda biraz dinlendirin.
- 6Öcceleri kızartmak için bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Yuvarlak kalıpların içine harcı eşit şekilde dağıtarak arkalı önlü kızartın.
- 7Hazır olan öcce’leri güzel bir servis tabağına aldıktan sonra yoğurt ve kavrulmuş susam ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?