- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Nata Tatlısı Tarifi
Tarif
Nata Tatlısı Tarifi
Portekiz’in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis De Nata’yı Pınar ürünleri ile hazırladık ve mükemmel sonuç elde ettik! Sizler de bu orijinalini aratmayan nefis tatlıya bayılacaksınız!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 90B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g toz şeker
25 g un
3-4 damla vanilya esansı
1 adet çubuk tarçın
5/1 adet limon, portakal ve elma kabuğu rendesi
2 g tuz
4 adet yumurta sarısı
Tart Hamuru için:
Nasıl Yapılır?
- 1Muhallebi için; Süt, şeker ve un kısık ateşte karıştırılarak koyulaşması sağlanır. Koyulaşmaya başlayınca kremilla, vanilya, çubuk tarçın, limon rendesi, portakal rendesi, elma kabuğu rendesi ve tuz ilave edip 2-3 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
- 2Ayrı bir kasede yumurta sarıları çırpılır. Soğumaya başlayan muhallebiden azar azar kepçe yardımı ile eklenir. Bu esnada sürekli çırpılır ve yumurtanın pişmesi engellenir.
- 3Yumurtalı karışımın tamamı, ana muhallebinin içerisine dökülür ve çırpmaya devam edilir.
- 4Harç tel süzgeçten geçirilir.
- 5Tart hamuru için; Oda sıcaklığına gelen milföy hamurlarının her katına fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürülür ve üst üste yerleştirilir.
- 6Merdane yardımı ile üstten eşit şekilde bastırılarak dikdörtgen olacak şekilde açılır.
- 7Açılan hamurun geniş kenarından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo haline getirilir.
- 8Rulo haline gelen hamurun her tarafına fırça yardımı ile tekrar tereyağı sürülür.
- 92 cm kalınlığında eşit parçalara kesilir.
- 10Kesilen hamur topları yağlanmış tart kalıplarına dik olarak yerleştirilir ve baş parmaklar ile üstten bastırılarak yayılır.
- 11Hepsi bittiğinde, muhallebi harcı eşit miktarda kalıpların içerisine pay edilir.
- 12Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 14 dakika pişirilir.
Püf Noktası
*Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri veya toz tarçın serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.