- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Yeşil Elmalı Turta Tarifi
Tarif
Yeşil Elmalı Turta Tarifi
Aromatik iç harcı ve lezzetli hamuruyla damakları şenlendiren muhteşem bir turta tarifiyle karşınızdayız! Dünyanın en popüler turtalarından biri olan elmalı turta nasıl yapılır? Elmalı turta için gereken malzemeler nelerdir? Unutmayın ki temel turta hamurunu doğru öğrendikten sonra, malzemeleri değiştirerek istediğiniz turtaları hazırlayabilirsiniz. Peki, turta yapımında nelere dikkat edilmelidir? Turta hamurunun püf noktaları nelerdir? Şimdi gelin, tam ölçülü yeşil elmalı turta tarifini detaylarıyla inceleyelim.
Paylaş
- 16B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
4 adet orta boy yeşil elma
35 g toz şeker
50 g iri doğranmış ceviz
3 g tarçın
1 g yenibahar
1 g muskat
Turta Hamuru için:
300 g un
80 g pudra şekeri
5 g vanilin
1 adet yumurta sarısı
20 ml sıvı yağ
20 ml buz gibi su
3 ml sirke
Sunum için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1İç Harcı için: Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Tavaya alın ve üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte kavurun. Suyunu çektiğinde ocaktan alın. Doğranmış cevizi ve baharatları (tarçın, yenibahar, muskat) ekleyerek karıştırın, kenara alın.
- 2Turta Hamuru için: Un, pudra şekeri ve toz vanilini karıştırma kabına eleyin. Tereyağını da ekleyin, parmak uçlarınızla karıştırarak kum haline getirin.
- 3Yumurta sarısı, sıvı yağ, soğuk su ve sirkeyi ekleyerek, hızlıca toparlayın. (Bu esnada hamur ısınmamalı, o sebeple hızlı olmalısınız. İsterseniz buraya kadar olan kısmı mutfak robotunda da yapabilirsiniz.)
- 4Turta hamurunu tezgaha alın. Hafifçe düzleştirip, streçleyin ve buzdolabında 30 dk soğutun.
- 5Dinlenen hamuru tekrar tezgaha alıp, 2 parçaya ayırın.1 tanesini dolapta bekletirken diğerini 20 cm’lik tart kalıbınıza uygun şekilde nazikçe açın. (Bu işlemi 2 yağlı kağıt arasında yapabilirsiniz.) Kalıba yerleştirin. Kenar fazlalıklarını kesin ve tabana çatalla delikler açın. İçine soğumuş olan elmalı harcınızı yayın ve dolaba koyun.
- 6Fırını 180°C ısıtın. Hamurun diğer parçasını da kalıp boyutunda açın. İnce şeritler halinde kesin. Dolaptan aldığınız tartın üzerine artı şeklinde şeritleri yerleştirin. Sıralı olarak birbirinin altından geçirerek kafes görüntüsü elde edin. Kenardaki fazlalıkları dikkatlice kesin. Hamurunuz arttıysa, kalp veya yaprak şeklinde minik kurabiye kalıbıyla hamuru kesip, kenarlarına döşeyebilirsiniz. Isıtılmış fırına atın ve üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dk kadar pişirin.
- 7Pişen turtayı fırından alıp, oda ısısına geldiğinde sunum tabağına alabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpip, dilimleyin. Dilimlerin üzerine tercihen 1’er kaşık Pınar Kahvaltı Kreması veya vanilyalı dondurma ekleyip servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.