- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çilekli Tart Tarifi
Tarif
Çilekli Tart Tarifi
Düşlediğiniz en tatlı tartlardan bir tanesi, mis kokusuyla aklınızı başınızdan alacak Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
175 g un
50 g bal
10 ml su
Üzeri için:
taze çilek
file Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamurunun tüm malzemesini stand mikserde karıştırın. Toparlanan hamuru elinizle düzeltip bir streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- 2Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımıyla açın. Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
- 3Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin.
- 4Hamuru tekrar dolaba koyup 30 dk. bekletin.
- 5Dinlendirme işlemi bittikten sonra 180 derece fırında 30 dk. pişirip soğumaya alın.
- 6Tart soğuduktan sonra içine Pınar Kremilla’yı yayın ve üzerine istediğiniz kadar çikolata sos dökün.
- 7İkiye böldüğünüz taze çilekleri tartın üzerine yerleştirdikten sonra file Antep fıstığı serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tercihinize göre çikolata sosu ve Antep fıstığını artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?