- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
Tarif
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
Mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alacak farklı bir kiş tarifi ile karşınızdayım... Otlu, peynirli yeşil elmalı kiş tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 130
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
10 g tuz
280 g un
İç Harcı için:
500 g ıspanak veya Ege otları
1/2 adet yeşil elma
tuz&karabiber
1 adet yumurta
250 g yumuşak beyaz peynir
30 g çam fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için ilk 4 malzemeyi bir kapta karıştırıp güzelce yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru un serpilmiş bir tezgahta merdane ile açın, içleri yağlanmış küçük tart kalıplarına uygun şekilde yerleştirin.
- 3Kabarmaması için hamurları birkaç yerinden çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
- 4İç harcı için; ıspanak veya dilediğiniz Ege otlarını bir tavada soteleyip ocaktan alın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ardından rendelenmiş yeşil elmayı içine ekleyip karıştırın. Bu harcı soğuması için kenarda bekletin.
- 5Soğuyan harca 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırın.
- 6Ayrı bir kasede rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri iyice karıştırıp bir sıkma torbasına aktarın.
- 7Pişirdiğiniz hamurları soğuduğunda içlerine otlu harcı paylaştırın.
- 8Üzerine peynirli karışımı sıkın, çam fıstıkları serpiştirin.
- 9Tekrar fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra ızgara telinin üzerinde soğuması için bekletin ve servis edin.
Püf Noktası
*10 cm'lik tart kalıbı kullanmak uygundur.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.