Kısık Ateş
Tarif

Pasteis de Nata Tarifi

Portekiz’in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis de Nata nasıl yapılır? Nata tatlısı ve püf noktaları...
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 17B
  • 122
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
1/6 adet portakal kabuğu rendesi
1/6 adet limon kabuğu rendesi
1/6 adet elma kabuğu
2 adet çubuk tarçın
40 g toz şeker
25 g un
1 paket Pınar Kremilla Puding
Pınar
4 adet yumurta sarısı
Servis Önerisi:
toz tarçın
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında olan milföy hamurlarının her katına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin.
  • Merdane ile hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamuru rulo haline getirin. Tüm hamuru 2'şer cm genişliğinde kesin.
  • Muffin kalıbını yağlayın ve hamurları kalıba dik olarak yerleştirin. Parmağınızla üstten bastırarak kalıba yayın.
  • Ocakta sütü kaynatmaya başlayın. Üzerine portakal ve limon kabuklarını rendeleyin. Soyulmuş elma kabuklarını ilave edin. Son olarak çubuk tarçınları ekleyin.
  • Toz şeker, un ve Kremilla Puding'i ilave edin.
  • 2-3 dakika kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi çırpmaya devam ederken yumurta sarılarını tek tek ekleyin.
  • Muhallebi harcını, tart hamurlarına eşit olacak şekilde pay edin.
  • Önceden ısıtılmış 240°C fırında 13 dakika pişirin.
  • Servis önerisi: Üzerlerine toz tarçın ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Elmalı Milföy Pay (Apple Pie) Tarifi
10B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Erikli Pratik Tart Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.