- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Mercimek Çorbası Tarifi
Tarif
Mercimek Çorbası Tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biri Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
70 Dakika
8-10 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 438B
- 178
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kırmızı mercimek
10 g un
10 g kırmızı toz biber
50 g patates
50 g soğan
50 g havuç
50 ml zeytinyağı
2 l et suyu (tavuk veya sebze suyu da olabilir)
7 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Mercimekleri birkaç kez bol suda yıkayıp süzün.
- 2Patates, soğan ve havuçları yıkayıp kabaca doğrayın. Tencereye koyduğunuz zeytinyağında bu sebzeleri bir süre kavurun.
- 3Et suyu ve yıkanmış mercimekleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra el blenderi ile çorbayı püre haline getirin.
- 4Başka bir tencerede un ve tereyağını, unun kokusu çıkana kadar kavurun. (sarı Roux elde edin), 1 bardak soğuk suyu Roux ‘a ekleyerek hızlıca karıştırın.
- 5Karışımı çorbaya ekleyip iyice karıştırın ve kaynatın. Tel süzgeçten geçirip servis tabağına alın.
- 6Servis önerisi: Ayrı bir tavada az miktarda tereyağı ısıtın. İçerisine kırmızı toz biber ilave ederek 15 sn. kavurun. Çorbanızın üzerine dökerek sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
4.8
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?