Kısık Ateş
Tarif

Mayonez Tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz mayonez tarifi! Birkaç basit malzemeyle hiçbir katkı maddesi olmadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mayonez tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında, son derece lezzetli mayonez tarifinin en önemli püf noktaları nelerdir? Ev yapımı mayonez tarifinin tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Çırpma
Paylaş
  • 37B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı dijon hardal
15 ml limon suyu
yeterince tuz
yeterince beyaz biber
250 ml sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı

Nasıl Yapılır?

  • Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir kasede yumurta sarısı ve dijon hardalı çırpmaya başlayın.
  • Yumurta sarısı köpürmeye başladığında sıvı yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) eklemeye başlayın ve çırpma işlemine ara vermeyin. Yağı ekledikçe sosun kıvamının koyulaştığını göreceksiniz.
  • Kıvam alan sosa limon suyu, tuz ve beyaz biber ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Sos kıvamı alan sarı renk mayonezin rengini biraz daha açmak isterseniz birkaç damla sade su ilave edebilirsiniz.
  • Sıvı yağın tamamını eklemeyi bitirdiğinizde mayonez hazır olacaktır. Son kez tadını kontrol ederek biraz tuz ve limon suyu eklemesi yapabilirsiniz.

Püf Noktası

Mayonez Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
*İyi bir mayonez sos için, kullanacağınız yumurtanın taze olduğundan emin olun.
*Çırpma kasesinin kaymaması için altına küçük bir kaydırmaz koyarsanız çok işinize yarayacaktır. Yoksa bir mutfak bezini ıslatıp da kasenin altına koyarak kaymasını engelleyebilirsiniz.
*Çırparken havalandıra havalandıra çırpmaya dikkat edin. Böylece mayonez içine çok daha fazla hava alacak ve dokusu çok daha yumuşak olacak.
*Sıvı yağı ip gibi dökerken çırpma işlemine kesinlikle ara vermeyin aksi takdirde yumurta kesilebilir.
*Bu tarifte zeytinyağı ile ayçiçek yağı karıştırılarak kullanıldı. Dilerseniz sadece zeytinyağı veya sadece ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Sadece zeytinyağı ile yapılan mayonezin tadı biraz ağır olabilir.
*Tercihen ayçiçek yağı yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz.
*Eğer mayonezin kıvamı kalın olmuş ve rengi sarı olmuş ise çok çok az miktarda su ile açabilirsiniz.
*Limon suyu yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
3.7
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Karides Bisk Sos Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
52B Görüntüleme
Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi
38B Görüntüleme
Parlak Çikolata Sosu Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
36B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.