- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Parlak Çikolata Sosu Tarifi
Parlak Çikolata Sosu Tarifi
- 36B
- 183
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kısık ateşte toz şeker ve suyu bir tencere içerisinde ısıtmaya başlayın, şeker eriyene kadar tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
- 2Çikolatayı küçük parçalar halinde bölerek ekleyin ve eritin. Ardından tereyağını ekleyin.
- 3Sosun çok kaynamamasına özen gösterin. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
- 4Brendi ya da portakal suyunu da ekledikten sonra dilediğiniz tatların yanında ılık olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar (3)
Şef portakal yediğimiz portakal dimi brendi ne demek ve nerde bulurnur şef parlak olmasın sebebi kaliteli çikolata olması bu sosu tiremisu ekleyebiliriz dimi 👍👩🍳🤗
Merhaba İnci, sırayla sorularına cevap vereyim.1.Portakal hepsi olur ama tabi sıkmalık olanı her zaman tercih edilir çünkü bol su çıkar.2.Brendi, damıtılmış şaraptan üretilen yüksek dereceli (%40 ile %60 alkol yoğunluğuna sahip) alkollü içki. Üzümden yapılan şarabın yanı sıra mayalanmış başka meyvelerden, mesela elma ve kirazdan (örneğin Kirschwasser) da üretilir. (Alkol tüketmiyor isen eklemek zorunda değilsin.3.Brendi'yi, tüm alkol satışı olan marketlerden temin edebilirsin.4. Parlak olmasının sebebi ise kaliteli çikolata her zaman etkendir fakat bu reçetede kullanmış olduğum tereyağı ile hem çikolatanın yumuşamasını yani çatlamasını hem de parlak olmasını sağladım.