Kısık Ateş
Tarif

Karides Bisk Sos Tarifi

Karides Bisk, dünya literatüründe büyük bir öneme sahiptir. Umami lezzetini kendisinde tamamen barındıran çok lezzetli bir sostur. Genellikle deniz ürünleri ile kullanılır. Karides etinden, karidesin kafasındaki sıvı çok daha lezizdir. Buradaki amaç karides kafalarını ezerek içerisindeki sıvıyı çıkartıp ek olarak malzemeler ekleyerek en leziz hale getirmektir. Karides Bisk sos nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Karıştırma
Karides Bisk Sos Tarifi
Paylaş
  • 52B
  • 80
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Pınar Tereyağı
300 g karides kafa
5 g sarımsak
5 g worcestershire sos
20 g limon suyu
10 g tuz
4 g isot
0.5 g paprika

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını düşük ısıda eritin (kaynatırsanız veya çok ısı gösterirseniz sosu kesecektir.)
  • Karides kafalarını ekleyip tokmak yardımıyla kafaları iyice ezin.
  • Daha sonra süzerek thermomıx veya blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
  • Ardından geri kalan malzemeleri ekleyip yine makinadan pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
  • Hazır olan sosu süzüp buzdolabında dinlendirin.
  • Servis anında çok fazla ısıtmadan 55-60°C’de servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sunum tabağında; Karides bisk sos, İskenderun karides, maydanoz yağı ve pancarlı lahana turşusu bulunmaktadır. Yanında da süt mısır tozlu bulgur pişisi yer almaktadır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Mahsullü Sos Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tatlı Tereyağı Sosu Tarifi
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.