- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Karides Bisk Sos Tarifi
Tarif
Karides Bisk Sos Tarifi
Karides Bisk, dünya literatüründe büyük bir öneme sahiptir. Umami lezzetini kendisinde tamamen barındıran çok lezzetli bir sostur. Genellikle deniz ürünleri ile kullanılır. Karides etinden, karidesin kafasındaki sıvı çok daha lezizdir. Buradaki amaç karides kafalarını ezerek içerisindeki sıvıyı çıkartıp ek olarak malzemeler ekleyerek en leziz hale getirmektir. Karides Bisk sos nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 52B
- 80
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g Pınar Tereyağı
300 g karides kafa
5 g sarımsak
5 g worcestershire sos
20 g limon suyu
10 g tuz
4 g isot
0.5 g paprika
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını düşük ısıda eritin (kaynatırsanız veya çok ısı gösterirseniz sosu kesecektir.)
- 2Karides kafalarını ekleyip tokmak yardımıyla kafaları iyice ezin.
- 3Daha sonra süzerek thermomıx veya blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
- 4Ardından geri kalan malzemeleri ekleyip yine makinadan pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
- 5Hazır olan sosu süzüp buzdolabında dinlendirin.
- 6Servis anında çok fazla ısıtmadan 55-60°C’de servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Sunum tabağında; Karides bisk sos, İskenderun karides, maydanoz yağı ve pancarlı lahana turşusu bulunmaktadır. Yanında da süt mısır tozlu bulgur pişisi yer almaktadır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.