- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifi
Tarif
Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifi
Hazırlayabileceğiniz her tatlıya çok yakışacak nefis krema tarifi: Limon kreması tarifi nasıl yapılır? 🍋Lemon curd yani limon kreması yapımında hangi malzemeler kullanılır? Limon kreması en çok hangi tatlılara yakışır? Tam kıvamında kusursuz dokusuyla ağızda eriyen limon kreması yapımı için tarif detaylarını inceleyebilirsiniz 🍋
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 20B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy yumurta
180 g toz şeker
1 pinçik tuz
120 ml limon suyu
5 g limon kabuğu rendesi/zest
15 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları bir sos tenceresine kırın. Toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 2Limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Nişastayı da eleyerek ekleyin ve karıştırıp ocağa alın, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- 3Kıvam aldıktan sonra küp küp kesilmiş tereyağını 2 seferde ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
- 4Limon kremasını test etmek için, bulanmış spatula ucuna parmağınızla bir çizgi çekin ve krema akmıyorsa olmuş demektir. Limon zesti ayırmak isterseniz ince bir elekten, biraz kalsın derseniz de kalın bir elekten geçirin.
- 5Üzerine değecek şekilde streç kapatıp, oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin.
- 6Soğuduktan sonra tatlılarda, kahvaltılarda tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
Limon Kreması Nerelerde Kullanılır?
*Cheesecake, tart, turta, kek, kurabiye, pancake ve cupcake gibi tatlılarda güzel bir eşlikçidir. Ayrıca, kahvaltılarda reçel olarak tüketilebilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
17 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?