- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Mandalina Reçeli Tarifi
Tarif
Mandalina Reçeli Tarifi
Enfes tatta mandalina reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg mandalina
500 g toz şeker
1/2 adet limon
400 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Mandalinaları güzelce yıkayın.
- 2Toz şekere suyu ekleyerek kaynatın.
- 3Mandalinaları kabuklarını soymadan bütün olarak şerbete ilave edin.
- 4Şerbetle birlikte mandalinalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- 5Kıvam alıp, reçel kıvamına gelince limon suyunu mandalinaların üzerine gezdirin. Ocağın altını kapatın.
- 6Mandalina reçelini ılıyınca kavanozlara aktarın.
- 7Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
Reçel henüz sıcak iken kavanoza aktarılıp kapağı kapatılmamalıdır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.