- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Magnolia Tarifi
Tarif
Magnolia Tarifi
Mevsim meyveleriyle hazırlanan muhteşem magnolia tarifi nasıl yapılır? Magnolia tarifinin orijinal reçetesi ve püf noktaları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 108B
- 257
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g un
200 g toz şeker
40 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
10 g toz vanilya
100 g bebe bisküvisi
70 g buğday bisküvisi (burçak)
2 adet muz
15 adet çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede un, toz şeker ve nişastayı çırpma teli ile iyice karıştırın. Üzerine soğuk sütü ilave edin, hiç topak kalmayana kadar sürekli çırpın ve tencereyi ocağa alın.
- 2Süt ısınmaya başlamadan, 2 adet yumurta sarısını ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı almasını sağlayın, kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın.
- 3Ayrı bir kapta ekşi krema, vanilya ve normal kremayı çırpın. Ardından ocaktan aldığınız karışımın içine ekleyin. İki karışımı da birbirine yedirene kadar karıştırdıktan sonra magnolianız hazır olacaktır.
- 4Bebe bisküvisi ve buğday (burçak) bisküvisini rondodan geçirip toz haline getirin. Meyveleri dilimleyin. (Bu aşamada dilediğiniz meyveleri tercih edebilirsiniz)
- 5Sunum kaplarının tabanına ilk olarak toz bisküvi karışımından 2-3 yemek kaşığı kadar koyun. Ardından magnolia kreması, dilimlenmiş meyveler, magnolia kreması ve tekrardan bisküvi olacak şekilde kaplarınızı kat kat doldurun.
- 6En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra magnolia tatlınızı soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Dilediğiniz meyvelerle hazırlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?