MÜCVER KITIRI
MALZEMELER
1 kg Kabak
1,5 bağ Dereotu
1/2 bağ Taze soğan
2 adet Yumurta
60 g Galeta unu
20 g Un
1/2 tatlı kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
70 g Beyaz peynir
Tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Fındıklı Keşkül
MALZEMELER
•Fındıklı keşkül yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur.
•Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
•Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
•Fındıklı keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
•Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
•Üzerini fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.