- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Bademli Keşkül Tarifi
Tarif
Bademli Keşkül Tarifi
Hazırlığı kolay, lezzeti ise muhteşem olan Bademli Keşkül tarifimiz, sütlü tatlı severler için özel bir lezzet deneyimi sunuyor! Bu enfes tatlıyı aileniz ve misafirlerinizle paylaşarak özel anlarınıza tatlı bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Peki bademli keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül yapımında pirinç sübye kullanılır mı? Pirinç sübye nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla orijinal keşkül yapımı...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 7B
- 27
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g çiğ badem
175 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 g pirinç sübyesi
5 g vanilya
Pirinç Sübyesi için:
200 g baldo pirinç
100 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç Sübyesi Hazırlığı için: 200 g baldo pirinci derin bir kaseye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 1 gün boyunca +4°C buzdolabında dinlendirin.
- 2Buzdolabında bekleyen pirinci nişastası çıkana kadar en az 5 sefer yıkayın. Suyun berraklaştığını görmeniz gerekiyor.
- 3Pirinci iyice süzüp blendera alın. Üzerine 100 ml su ekleyip en yüksek devirde blenderda incelene kadar çekin.
- 4Blenderdan çektiğiniz pirinç sübyesini süzgeçten geçirip kullanıma hazır hale getirin.
- 5Badem Hazırlığı için: Çiğ bademleri tavada kavurun ve soğuması için bir kaseye alın. Soğuyan bademleri merdane yardımıyla kırıp kullanıma hazır hale getirin.
- 6Keşkül Hazırlığı için: Varsa bakır bir tencereye, yoksa normal bir tencereye süt, toz şeker, krema ve yumurta sarılarını alıp ocakta kaynatmaya başlayın.
- 7Pirinç sübyesinin nişastasının dibe çökmüş olmaması için kullanmadan önce mutlaka karıştırın.
- 8Kaynayan süte pirinç sübyesinin yarısını yavaş yavaş ilave edin, çırpma teli yardımıyla topaklanmaması için karıştırın.
- 9Kaynayan muhallebiye kalan sübyeyi de ilave edip, kıvam alana kadar karıştırın.
- 10Kaynadıktan hemen sonra keşküle badem ve vanilyayı ekleyin, homojen bir şekilde karıştırın.
- 11Hazır olan keşkülü sıcak haldeyken kaselere boşaltın ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- 12Tamamen soğuduktan sonra keşküllerin üzerlerini bütün badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.