Kısık Ateş
Tarif

Bademli Keşkül Tarifi

Hazırlığı kolay, lezzeti ise muhteşem olan Bademli Keşkül tarifimiz, sütlü tatlı severler için özel bir lezzet deneyimi sunuyor! Bu enfes tatlıyı aileniz ve misafirlerinizle paylaşarak özel anlarınıza tatlı bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Peki bademli keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül yapımında pirinç sübye kullanılır mı? Pirinç sübye nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla orijinal keşkül yapımı...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Bademli Keşkül Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 27
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g çiğ badem
1 litre Pınar Süt
Pınar
175 g toz şeker
250 ml Pınar Krema
Pınar
2 adet yumurta sarısı
200 g pirinç sübyesi
5 g vanilya
Pirinç Sübyesi için:
200 g baldo pirinç
100 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübyesi Hazırlığı için: 200 g baldo pirinci derin bir kaseye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 1 gün boyunca +4°C buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabında bekleyen pirinci nişastası çıkana kadar en az 5 sefer yıkayın. Suyun berraklaştığını görmeniz gerekiyor.
  • Pirinci iyice süzüp blendera alın. Üzerine 100 ml su ekleyip en yüksek devirde blenderda incelene kadar çekin.
  • Blenderdan çektiğiniz pirinç sübyesini süzgeçten geçirip kullanıma hazır hale getirin.
  • Badem Hazırlığı için: Çiğ bademleri tavada kavurun ve soğuması için bir kaseye alın. Soğuyan bademleri merdane yardımıyla kırıp kullanıma hazır hale getirin.
  • Keşkül Hazırlığı için: Varsa bakır bir tencereye, yoksa normal bir tencereye süt, toz şeker, krema ve yumurta sarılarını alıp ocakta kaynatmaya başlayın.
  • Pirinç sübyesinin nişastasının dibe çökmüş olmaması için kullanmadan önce mutlaka karıştırın.
  • Kaynayan süte pirinç sübyesinin yarısını yavaş yavaş ilave edin, çırpma teli yardımıyla topaklanmaması için karıştırın.
  • Kaynayan muhallebiye kalan sübyeyi de ilave edip, kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan hemen sonra keşküle badem ve vanilyayı ekleyin, homojen bir şekilde karıştırın.
  • Hazır olan keşkülü sıcak haldeyken kaselere boşaltın ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • Tamamen soğuduktan sonra keşküllerin üzerlerini bütün badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Gebole Tatlısı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Umm Ali Tatlısı Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
66B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.