- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Gebole Tatlısı Tarifi
Tarif
Gebole Tatlısı Tarifi
Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan, Siirt mutfağının meşhur ve bir o kadar da lezzetli olan Gebole tatlısının tarifi ile karşınızdayız. Malzemeleri her evde bulunan süt, un ve şeker olan, üstüne dökülen pekmezle enerji dolu bir tatlıdır. Peki, orijinal gebole tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü gebole tatlısı yaparken nelere dikkat edilir? İşte detaylar...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
160 g toz şeker
üzeri için 200 g pekmez
üzeri için 50 g ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Önce kıvamı koyulaşacak, sonra sıvılaşacaktır. Kavurma işlemine, rengi karamel rengine dönene kadar devam edin.
- 2Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde içine toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika daha karıştırıp, kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın.
- 3Muhallebiyi eşit büyüklükteki servis kaplarının içine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta dinlendirin.
- 4Dinlendikten sonra pekmezi de üzerlerine paylaştırın ve doğranmış ceviz serpin.
- 5Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra Gebole tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Gebole tatlısını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası; içerisinde topak oluşmaması için sütü bardak bardak ve karışıma tamamen yedirerek ilave etmenizdir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?